Tidligere direktør ved konkursrammede Spåtind Høyfjellshotell, Kåre Hamborg, starter ny næringsvirksomhet i området.
Roar Lindahl | |
Publisert 08.07.2011 kl 03:00 Oppdatert 15.07.2011 kl 14:02 |
Nylig fikk han serverings- og skjenkebevilling til kafedrift i «Grautbua». Tidligere var det «afterski» i Grautbua som ligger ved heisen i alpinbakken like ovenfor hotellet.
Hamborg fra Bekkestua som driver firmaet Hamborg consulting, har nå satt i stand en kafè i Grautbua med til sammen cirka 35 sitteplasser samt terrasse med inntil 60 sitteplasser.
Konseptet for kafedriften går på servering av rømmegrøt, spekemat, vafler, kaker, te og mineralvann samt alkoholholdige drikker i «gruppene 1-3».
Formannskapet ga Hamborg consulting serveringsbevilling fra 11.00 til 24.00. For lukkede selskaper kan åpningstida være fra 11.00 til 02.00. Man ga også enstemmig skjenkebevilling fra 15. juni 2011 til 30. juni 2012. Skjenkingen kan foregå til 24.00. For lukkede selskaper søkes det om utvidet skjenketid til 02.00. For alkohol i gruppe tre og for skjenking ute utvides skjenketida til 01.00.
Hamborg ble innvilget fritak for alkohollovens krav om stedfortreder ved skjenking.
Oppland Arbeiderblad var nylig i kontakt med bostyrer, advokat Gjermund Kalsnes, som prøver å få solgt Spåtind Høyfjellshotell. Tross solid annonsering hadde han ikke mottatt bud på hotellet.