Kittilbu Utmarksmuseum

Museum og besøkssenter
Kittilbu Utmarksmuseum formidler historien om hvordan menneskene, helt tilbake til steinalderen, brukte utmarka i Gausdal Vestfjell. På museet er det flotte utstillinger, en liten kafé med økologiske og lokale smaker. Vi er også besøkssenter for Langsua Nasjonalpark, så vi hjelper deg med informasjon om turer, historie, fiske og overnatting. Til sommeren kan du planlegge turen på vår nye 3-dimensjonale landskapsmodell (på plass til sesongen 2016).

Elgen har vært sentral for bruken av området og i museet er det elgen som forteller historien gjennom fangstkulturen i steinalder til jernproduksjon og fangstgrop system i jernalder og middelalder.

 Museet ligger i den vakre setergrenda Kittilbu langs fv. 204 mellom Vestre Gausdal og Valdres, 12 km fra Forset, omgitt av spennende våtmarksområder. Her er rike fiske- og turmuligheter.

Det er en liten kafé knyttet til museet der du kan få varme pannekaker og deilig nylaget kaffe, kioskvarer, souvenirer og lokale håndarbeidsprodukter.

Kultursti
Fra museet kan du følge kulturstien som snor seg gjennom et landskap preget av mange generasjoners bruk, fra jernalder og elgfangst til nyere tids seterbruk og kraftutbyggning. Her er flotte skilt som gir deg et godt innblikk i historien. Stien ender etter ca. 1,5 km ved Dokkfløyvatnet, hvor det er fint å bade. Underveis kan det rastes på Volden seter, ved skogskoia som er åpen for alle eller på en av de mange benkene som er satt opp i terrenget. Kulturstien er de siste årene blitt oppgradert slik at deler av stien er tilgjengelig for rullestolbrukere og familier med barnevogn kommer lett fram.

Åpningstider 2016:

Hver dag 19. juni – 21. august:
Kl. 11:00-16:00

Grupper på bestilling fra 1. juni til 1. oktober

Inngang:

Voksne kr 30,- 
Barn gratis
 

Grupper over 15 personer kr 20,- (inkl. omvisning)

Omvisning i museet og kultursti for grupper (ca. 1.5 times varighet) , 100,- per person